GEZOCHT: TINKERAARS!

Gezocht: creatieve en enthousiaste ‘Tinkeraars’ in het Industriemuseum!

Ben je gebeten door wetenschap en techniek? Zijn muzische activiteiten jouw ding? Hou je ervan om te prutsen en te experimenteren met allerlei materialen? Ben je sociaal en spreekt het jou aan om samen met anderen iets te maken? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken! Voor een nieuw project in het Industriemuseum zoeken we creatieve en enthousiaste ‘Tinkeraars’.

Het MIAT bestaat 40 jaar en heeft grootste plannen voor de toekomst. Op 29 september 2018 wordt het museum omgedoopt tot Industriemuseum. In de nieuwe hoofdtentoonstelling nemen verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.

In de tentoonstelling zal een Tinker Studio aanwezig zijn, een plek waar bezoekers samen of alleen iets kunnen maken. We bouwen deze studio uit in samenwerking met Arteveldehogeschool. ‘Tinkeren’ gaat over leren met je handen, over prutsen en experimenteren met techniek. Om deze Tinker Studio mee uit te bouwen en op regelmatige basis te bemannen zijn we op zoek naar creatieve en enthousiaste ‘Tinkeraars’.

Wat verwachten we van jou?
– Als ‘Tinkeraar’ kan je je op regelmatige basis vrijmaken om aanwezig te zijn in de Tinker Studio. Je stimuleert bezoekers om aan de slag te gaan in de Studio en helpt hen op weg.
– De data en momenten waarop je aanwezig bent in de Studio worden in onderling overleg bepaald en zijn afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de geplande evenementen in het museum (vb. Industriefestival, Kinderkunstendag, Dag van de Wetenschap, …).
– Je kan je vrijmaken op 13 september voor een opleiding ‘Tinkering’. Tijdens deze opleiding gaan we aan de slag in de studio en bekijken we samen de verschillende activiteiten.

Profiel:
– Je bent creatief en houdt ervan om te experimenteren met techniek en allerlei materialen.
– Je bent sociaal en deinst er niet voor terug om museumbezoekers uit te nodigen deel te nemen aan de activiteiten in de Tinker Studio.
– Je bent op regelmatige basis beschikbaar in het weekend (zaterdag en/of zondag) en kan je minstens engageren voor de periode september – december 2018. De concrete data worden in overleg bepaald.

Wat mag je verwachten?
– Ondersteuning en een vorming op maat. Wij zorgen voor de verschillende activiteiten, een leidraad en voldoende materiaal.
– Een vrijwilligersovereenkomst en verzekeringen.
– Deel uitmaken van een enthousiast team.
– De kans om eigen experimenten en ideeën uit te voeren.
– Een vrijwilligersvergoeding.

Heb je interesse?
Stuur dan een mailtje naar lize.dedoncker@stad.gent, graag voor dinsdag 24 juli 2018. Op donderdag 9 of vrijdag 10 augustus nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Kan je die dagen niet? Geen nood, dan zoeken we naar een andere geschikte datum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s