Team COLIBRI zet de nieuwe koers uit

In september 2018, opent het MIAT een nieuwe permanente tentoonstelling over de industriële revoluties. Een verhaal over mensen en machines, en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Daarna ondergaan ook de overige tentoonstellingsruimten een make-over.

Terwijl het typische fabrieksdak van de oude katoenspinnerij vernieuwd wordt, zet team COLIBRI achter de schermen de nieuwe koers van het museum uit.  COLIBRI was de naam van het plezierjacht van mijnheer De Smet-Guequier, die in de tweede helft van de 19de eeuw eigenaar wordt van de katoenspinnerij waarin vandaag het MIAT huist.

Colibri

Team COLIBRI, dat zijn de MIAT-medewerkers Sofie, Marie-Julie, Ann, Brigitte, Pieter, Greet, Eline en Hilde. Het team volgt de vernieuwingsoperatie op de voet, bewaakt de projectplanning, zorgt ervoor dat het volledige MIAT-team betrokken wordt, ontwart inhoudelijke knopen en zorgt bovenal dat het schip niet kapseist.

Op de startvergadering bespraken we de stand van zaken van de huidige dakwerken, de deelname aan Open Wervendag, de communicatie van onze vernieuwingsoperatie (met deze blog als resultaat!) en het inhoudelijk concept van de toekomstige nieuwe hoofdtentoonstelling van het MIAT.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s